Daca acesta corespunde exact cerintelor tale, de ce sa nu-ti cumperi un calculator second hand?

Publicat in Calculatoare second hand la data de 10-03-2016

Reflexul de baza pe care il au cei mai multi dintre cei care vor sa-si cumpere un calculator ar fi sa se orienteze catre produse ”high tech”.  Cel mai de asteptat e sa se napusteasca pe cele mai recente calculatoare, echipate cu cele mai noi softuri, cel mai nou design. Produsele noi, ”la moda” au insa un pret de cateva ori mai mare decat cele abia depasite, doar pentru ca sunt ultima aparitie de pe piata.

Dar daca afacerea ta este in crestere si te vei muta in curand cu sediul intr-o locatie de dimensiuni mai mari, de ce nu iei in calcul posibilitatea de a-ti moderniza infrastructura IT? Facand o analiza sumara, daca vrei sa schimbi toate procesoarele si sa te dotezi cu ecrane plate, etc. este foarte scump. O solutie la problema ta ar fi echipamentele second hand.

Computerele utilizate o anumita perioada de timp, al caror posesor renunta sa le mai foloseasca, reparate si cosmetizate, sunt o alternativa optima a oricarei tentative de modernizare cu un buget minim. Acestea sunt revandute ca si calculatoare second hand, de multe ori la preturi de chilipir. Calculatoarele second hand, vandute de firme specializate sunt renovate, testate si apoi garantate de la o luna pana la cateva luni, in functie de calitatea acestora. Mai presus de toate, costul calculatoarelor second hand este foarte ispititor. Uneori, la pretul unui calculator nou, poti cumpara doua sau trei second hand care sa corespunda cerintelor tale.

Mai mult decat atat, avand in vedere ritmul vertiginos de reinnoire a echipamentelor, la scurt timp de la cumpararea lor, intervine uzura morala rapida a acestora, astfel ca distribuitorii de echipamente au stocuri considerabile de calculatoare folosite un timp foarte scurt.

In mod clar, chiar daca nu cumperi un calculator nou, ci optezi pentru unul second-hand poti obtine un pachet IT complet echipat, cu caracteristicile pe care ti le doresti. Si ai facut o afacere buna.