Un calculator refurbished pentru familia ta

Publicat in Calculatoare refurbished la data de 08-03-2016
Un calculator refurbished pentru familia ta

Trebuie sa-ti cumperi un alt calculator, fie pentru ca ti s-a stricat computerul personal, fie ca trebuie sa-l imparti cu familia si nu esti dispus sa risti sa aiba toti in acelasi timp nevoie de el? Poate ca parintii tai au decis sa invete sa utilizeze calculatorul pentru a intra si ei in randurile seniorilor on-line, sora ta cea mai mica sustine si ea ca are nevoie de un computer pentru a-si face temele, desi poate o face doar in interesul de a discuta cu prietenii ei dupa orele de curs… Pe scurt, ai nevoie de un alt calculator. De ce te-ai aventura insa sa cumperi unul nou cand poti sa le oferi ceea ce isi doresc, la un pret mult mai bun si cu aceleasi calitati?

Este adevarat ca primul impuls este sa iei ceva de ultima generatie, un produs ”high tech” abia aparut pe piata si despre care toti in jurul tau vorbesc cu entuziasm. Dar, daca tie nu-ti trebuie un calculator decat pentru a-l utiliza acasa, dupa program, tu sau parintii tai, sau sora ta, in principal pentru internet, pentru redactarea temelor, pentru ascultat muzica, poti gasi o varianta mult mai ieftina.

Analizand deci mai bine pentru ce iti este necesar acest calculator si ca nu are rost sa investesti in ceva pentru care oricum, in putin timp intervine uzura morala, ajungi la concluzia ca un calculator reconditionat (refurbished) este o alegere perfecta. Sa alegi un calculator refurbished este, in zilele noastre, considerat un gest eco-friendly si, in plus, o astfel de alegere te va costa pana la de doua ori mai ieftin!

A nu se confunda calculatoarele refurbished cu cele second hand... Cele refurbished  ofera avantaje substantiale fata de cele second hand, primele fiind de cele mai multe ori neutilizate sau utilizate foarte putin. Calculatoarele refurbished sunt de regula returnate de catre un client doar pentru ca acesta s-a razgandit in privinta achizitiei sau pentru ca prezinta un defect nesemnificativ. Poti gasi cu usurinta pe piata calculatoare refurbished, care doar au fost reambalate, nu au nici macar o ora de functionare, dar sunt mai ieftine decat cele noi cu pana la 70% si la care poti primi o perioada de garantie cat cea oferita la cele noi. Unele calculatoare refurbisched sunt reambalate uneori doar pentru ca prezinta imperfectiuni vizuale, care nu afecteaza functionalitatea lor. Ele sunt, de multe ori livrate in pachete diferite de cele pentru produse noi, chiar atunci cand sunt vandute pe site-urile producatorului.

Buna functionare a calculatoarelor refurbished este intodeauna testata de catre specialistii firmei,  inainte de a fi revandute. Sistemul lor de operare original (de obicei Windows XP) este reinstalat, iar in unele cazuri este implementata o noua generatie de sistem de operare liber cum ar fi Ubuntu. Ubuntu este un sistem de operare bazat pe Linux, pentru computerele personale, servere si netbook-uri, este rapid, arata bine, este disponibil gratuit si intotdeauna va ramane astfel.

O perioada de garantie, acordata de pana la cateva luni, minimizeaza problemele si eventualele dezamagiri, in cazul in care achizitionezi un calculator refurbished.